tisdag 23 februari 2010

Premiärtur för långfärdsskidorna med fästvalla på

Ja idag var det då äntligen dags. Blev ett sent pass då kommunaltrafiken i Stockholm som vanligt inte fungerar när det är lite snö ute. Kom inte hem förrens runt 7snåret sen skulle jag kasta i mig lite middag och dra och hämta upp Hjalmar. Micke S skulle med från början men då jag blev så sen så drog han tidigare.

Hjalle och jag drog till Ågesta för att köra 2 varv på deras upplysta 6km spår tror jag att det var.

Då det var -14 så satte jag på Swix V20 Green. Det gick inte så jättebra. Vi körde väl ca 1km sen fick jag låna lite Swix V40 Blue Extra av Hjalmar och då gick det genast bättre.

Första varvet fick bli ett tekniktestarpass för min teknik sög verkligen stenhårt. Jag hade problem att skjuta fram benet ordentligt och jag fick inte till några långa drag utan det blev små hatande energikrävande små sprattel kändes det som.

Hade fortfarande problem i backarna då jag inte lyckades få ordentligt fäste och min koordination med att få armarna i synk med benen kändes inte heller som det var på top. Kändes som jag inte fick ut kraften ordentligt utan det blev små hatande tag med stavarna. Jag höll dessutom stavarna alldeles för långt ifrån skidorna för att det skulle vara ekonomiskt.

Första varvet gick på lite över en halvtimme med små stop och lite tekniksnak emellan.

2:a varvet drog vi på lite mer och jag försökte hänga på Hjalmar så gått det gick när det var platt eller gick uppför. Nerför gick bra så glidet var det inget fel på. Men så fort jag skulle använda benen så bara gled han iväg.

Nu började jag få till fästet lite bättre men det blev fortfarande alldeles för korta drag och jag fick inte in glidet mellan benväxlingarna utan det kändes som jag motarbeta mig själv varje gång jag skulle kika ifrån med andra benen.
Jag hade också fortfarande problem med att staka när det var uppförsbacke, fick inte till någon bra rytm.


Andra varvet kördes på 27:50 så det var inget snabbvarv på långa vägar. Var lite svårt och ta ut sig när jag inte hade någon teknik heller. Kändes mest som jag bara sprattla planlöst när jag försökte ta i lite mer.


Micke S körde på 22:36 idag så det är en liten bit kvar på tekniken och konditionen också såklart.
Det var i alla fall skönt och få köra med lite fäste. Nu slapp jag äntligen staka upp för backarna

Får tacka Hjalmar för att han tog sig tid och vissade vad jag gjorde för fel och vad jag skulle tänka på. Blev lite lättare då.

Inga kommentarer: