måndag 22 februari 2010

Jag är mentalt störd. 4x4 blev 4x5

Idag var det dags för lite hårdkörning på trainern. 4x4 stod på schemat så nu skulle det bli åka av. Körde första intervallen och det gick bra alla 4min på andra så var det grymt tungt dom sista 30sekunderna. Fick för mig att jag skulle se om jag klarar 5 intervaller på samma belastning.

Körde 3:e och fick avbryta några sekunder för tidigt för att jag var tokstum och hade syra upp till öronen. Samla kraft till 4:e och tänkte fortfarande att jag skulle köra en 5:e. Då klara jag nästan av 4:e men fick avbryta några sekunder för tidigt där också.

Sen kom den sista och jag satte på Alegra från Senses Feat RTM på högsta volym och börja mata på. När jag kom till 3:30 där jag började känna mig helt död förut så gick det förvånansvärt lätt och jag kunde fortsätta att sitta ner och trampa där jag fått ställa mig upp och spurta förut. Då var det inga problem alls att köra dom där 4:a minutrarna på samma belastning.
Jag fattar inte hur min mentala status är ibland. Det verkar inte spela någon roll hur lång sista varvet eller sista intervallen är det kan vara 2min eller 20min, det går i stort sett alltid snabbast på sista om jag är i skaplig form.
Ska det vara så djävla svårt att ta ut sig i mitten av passet.
Det verkar som jag har något i bakhuvudet som säger att jag måste spara lite tills slutet.
I rimlighetens namn borde jag kunna tänka att jag ska köra 3 intervaller och köra asfort på den för att komma på att jag ska köra 4:e på slutet och kunna mata på lika mycket. Tyvärr verkar jag ha svårt att få det att fungera i verkligheten.

Inga kommentarer: