torsdag 18 februari 2010

Ja då har jag rättat in mig i skaran av cyklister som....

.....också har skaffat mig ett par långfärdsskidor. Blev ett litet impulssköp på Skidsport i Bromma. Det är säkert OS gulden som fått en att ta steget från att tänka till att göra...;o)
Har varit inne på att skaffa mig ett sett ganska länge men då vintrarna har varit så korta här i Stockholm så har det aldrig blivit av.

Nu med några OS guld genom Charlotte Kalla på 10km fristil och Björn Ferry på jaktstarten och sen den här snön som verkar vilja ligga kvar ett tag till så var det då äntligen dags.
Gjorde en snabb sökning på nätet då jag kände mig ganska osäker på vilka skidor jag ska ha och hur längden och spannet ska vara och hur styva för min vikt och tänkta åkstil.

Intersport, Stadium och Teamsportia kändes lite som cykelringen för cyklister då jag ville ha så mycket hjälp som jag bara kan få för att få skidorna optimal för mig.
Då var det bara Skidsport och Länna Sport som jag vet ska var hyfsat bra som jag hitta.

Det var lite roligt när jag sökte på Eniro.se jag fick 2 träffar på längdskidor och 0 på XC skidor men 166 på cykel i Stockholm.
Är skidsäljarna så dåliga på att marknadsförra sig eller finns det så få specialister?

Ja Skidsport var ju klart närmast för mig så jag tog en vända ditt efter jobbet. Hade snöat in mig lite på Fischer då jag hört mest om dom och de hade till och med en Vasaloppsspecial skida, bra marknadsföring där....;o)
Fick tag i en av personalen och vi testade lite olika skidor och jag fick stå i olika ställningar och viktfördela på höger och vänsterskidan för att se till så att spannet och styvheten blev rätt.
Efter några tester så föll valet på en Madshus Hypersonic skida med Rottefella NNN NIS R4 Classic bindning till det. Sen blev det ett par Madshus Race RPC skor och sist men inte minst ett par Madshus Carbon Race 70 stavar. Ser nästan ut som jag är sponsrad av Madshus men det är jag inte.

Ja nu får jag hoppas att säljaren kunde sin sak och att det är bra grejer för mig som jag kanske till och med kan tävla på om andan skulle falla in.
Det skulle enligt säljaren vara så allarund skidor som det går att få då det aldrig går att få något som är bra på allt så nu blir det skaplig på mycket istället anntar jag. Lite som en All mountain hoj, går inte så bra uppför och inte så bra nerför men den gör båda skapligt som en ren Downhill och Hardtail inte gör anntar jag.

Är det några av er som kan mycket om längdskidor som vet om jag gjort ett bra vall?
Det spelar inte så stor roll eftersom jag redan köpt dom men det är ju kul och höra vad andra tycker och varför.

Blev inga bilder då dom är inne på vallning. Men på lördag är dom klara. Någon som vill ut och köra lite skidor då också kanske och förnedra mig totalt? Har ju inte ståt på ett par längdskidor på runt 25år

5 kommentarer:

2gb mini sd card sa...

You shred very interesting information I like it very much I am very excited to see this It is very nice and cool for me.

Anonym sa...

Tjena Per!
Tror du kommer att bli helnöjd med skidorna, om han som plockade ut dom visste vad han gjorde. Jag åker på precis lika skidor själv och är kanonnöjd, grymt lätt att få fäste och bra glid på. Synd det är så långt till Stockholm annars hade vi kunnat kört ett pass, ska dock ner till Jimmy nån helg snart och hämta min nya ram, kanske plockar med skidorna då.
Vi hörs
Johan

Per Kumlin sa...

Det låter bra Johan. Det borde räcka för mig då som är helt grön på längdskidor.
Ta med dig skidorna vetja så tar vi en vända sen.

Anonym sa...

Kul Per! Då får vi ta en sväng! Jag följer gärna med, men inte i helgen. I morgon bär det till Romme och på söndag är det jobb. Du kanske inte krossar mig lika hårt som Micke =)
Madshus är bra. Hypersonic är en populär modell. Pjäxorna säljer som smör och stavarna har jag ingen koll på =)
Du menar nog Länna Sport förresten. Finns ingen InterSport i Länna. Däremot en "Sportbutiken" som ingår i samma koncern som InterSport =)

Kul att även internationella besökare når hit förresten, jag tänker på ditt första inlägg =)

Per Kumlin sa...

Japp det ska bli kul att testa på långfärdsskidor. Kanske kan ta en sväng på tisdag kväll så får du lära mig lite teknik...;o)
Självklart var det Länna Sport jag menade.