lördag 7 augusti 2010

Jetlag Oslo och Grenserittet

Kom till Oslo i förgår med flyget från Toronto. Hade varit vaken i typ 35timmar så jag var lagom mossig Har träffat på Evas släktingar som bor i Ytre Enebakk en bit utanför Oslo.
Vi fick en fin middag sen gick jag och la mig redan vid 8 och vakna inte förrens runt 10 men var fortfarande helt slut.
Jag tror jag aldrig har varit så här jetlaggad efter en Torontoresa förrut. Måste ha gått och blivit gammal och sliten eller något för i vanlig fall har det räckt med att sova ut en natt sen har allt varit guld och gröna skogar. Men nu har jag varit som en djävla zombi.
Igår så blev det till att hämta numerlappar till Grenerittet.
Vi tog en liten omväg till Dröbak för att ta en liten lunch och titta till den fina byn.

Var tvungen att testa den Norska Solo som skulle vara så populär. Den var faktiskt riktigt go. Förstår varför de flesta gillar den.

Vi tog en liten sväng på stan sen och hitta den här lilla Julhuset.

Det var en liten affär som sålde tomtar och andra julsaker året om. Var tydligen en ganska känd och omtalad affär där.
Vi blev inte så långvariga då vi skulle hämta numerlapparna till Grenserittet vid Fredriksten fästning.
Det var även Merida Elite Show Course som gick där på fredagskvällen som vi tog en snabbtitt på.
Darvell såg länga ut att ha tävlingen fixad för sig men fick tyvärr punktering i mitten av loppet.

Idag så var det då Grenserittet som skulle köras. Jag kände mig fortfarande grymt trött och ville bra gå och lägga mig. Starten gick redan vid 8:30 och vi hade 1½ timmes resa ditt också.
Jag hängde på skapligt i början men tappa som vanligt i backarna. Det var i stort set bara grusväg så det fanns inget ställa som jag kunde avancera på. Hamna i en ganska bra grupp som samarbetade bra och jag hängde på dem till sista lagningen vid 6mil sen orkade jag inte när dom drog på i backen upp till lagningen.
Hamna i ingemandsland ett bra tag men sen kom en ny ganska stor grupp ifatt som jag hängde på. När det var runt 8km kvar så häkta även dom av mig från rulle. Jag var så grymt trött så jag kunde inte ens hänga på hjul. Kände att jag helst bara ville lägga mig ner i diket och sova. Kom dock ikapp dom i en utförslöppa.
Det verkade mest vara snabba racercyklister som körde för de tvärnitta verkligen för minsta lilla sten. Det var en jäkla otur för mig att det inte var fler små stenar för då hade jag kanske kunnat hålla mig kvar till den första klungan.
Tyvärr så häkta dom av mig igen så jag fick köra själv den sista halvmilen.
Kom på en 30:e plats i H30 och 154 totalt av runt 7500. Inte den bästa tävlingen direkt och inte den bästa uppladdningen direkt heller.
Nu har vi haft en lugn middag med Evas släktingar. Blev grillat med potatissallad, satt riktigt fint
Här kokar vi vatten på gamalt hederligt viss, riktigt mysigt.

Inga kommentarer: