onsdag 4 augusti 2010

Sista dagen i Canada...:-(

Ja nu har sista dagen här i Canada tagit slut. Idag har i varit på ett sista besök hos mormor och morfar. Vi åkte till en liten fransk restaurang och åt creps.

Var grymt gått kan jag meddela Deras dessert creps var inte och leka med.

Vi drog iväg lite innan 12 så jag tänkte att jag skulle hinna köra ett distanspass sista dagen så jag får några mil i benen den här semestern. Vi blev dock klara med all mat lite efter 5 så det började bli ganska sent och det mörknar redan vid 9:e här.
Jag hade hittat en mtb stig vid Kelso som låg ca 26km från där jag bor via Canadas Ontario Trail maps. Den skulle vara runt 22km så det verkade lagom om jag kör ditt och hem.
Drog iväg med Ghosten och när jag börja närma mig så ser jag några bilar som har mountainbikes på dragkroken med numerlappar på. Började undra vad det var för något och när jag kom fram var det en hel dröss med mountainbikeåkare där.

Det vissade sig att det var en preerace till deras stora Plastiglas Ontario Cup XC som går nu på söndag.

Jag var tydligen inte den enda utlänningen där. Det var ett gäng från Nya Zeeland där också. Vi fick stora applåder för att vi åkt så långt för den här tävlingen, lite kul sådär och bli påhejad.


Det var hela 106pers som skulle köra så det var ett gäng. Jag blev anmäld i Elitklasen och vi skulle köra 3 varv på den 10km långa banan. Det började med en grym uppförsbacke då vi startade i botten på en slalombacke.
När vi kom upp till toppen så blev det sådana där härliga knixiga stigar med massa skarpa kurvor och roliga nedförslöpor.
Jag försökte hitta ett lagom tempo uppför backen och avancerade lite i skogen när vi kom upp på toppen. Men dom bästa grabbarna här var riktigt vassa så jag hade inte mycket att säga till om.

Jag lyckades dessutom köra fel på sista varvet då det var en pil åt vänster som jag missa och nedförsbacken rakt fram var inte blockerad så jag lossa runt 2-3minuter på det blind som jag är.


Jag tror att resultaten kommer upp på Kelso weekly mountain bike race series men har inte hittat något där än.
Fick många kommentarer på den fina cykeln jag körde på också efter målgång. Det var lite kul.

Inga kommentarer: