tisdag 7 september 2010

Jobbpendling med racern idag.

Testade att cykla till jobbet idag. Var lite ansträngande för armen när jag skulle genom staden. Till Liljeholmen gick det bra och efter Ulriksdal gick det bra men där i mellan var det mindre kul och köra med gipsad arm. Fick planera körningen lite mer då jag inte har full kraft i handen och det är lite småtrixigt att ta sig igenom alla korsningar med bilar utan blinkers, jobbpendlare med blicken i skyn och alla IPOD zombies.

På vägen hem ville jag testa krafterna lite och drog 2 varv uppför Nybohovsbacken på baksidan.
Blev skaplig tider faktiskt 2:26 på första och 2:28 på andra.
Blev sittandes hela tiden då jag har svårt att stå med armen.

Nu när jag försökte ta i så märker jag hur mycket jag drar med armarna när jag cyklar. Jag har vetat att jag bänder ganska mycket i styret när jag kör och även när jag sitter ner så drar jag ganska mycket.
Men nu blev det riktigt påtagligt när jag körde med gipsad arm och inte kunde dra så mycket.
Ha ha det kanske är därför jag har så krallig överkropp, jag försöker bända sönder styret så fort jag ska cykla......

Känns som det kanske inte är den mest ekonomiska stilen att köra med. Ska kanske knäcka andra armen också och lära mig cykla med benen i stället....

2 kommentarer:

STIZZE sa...

Vad menar du med inte mest ekonomiska stilen att du drar i styret när du tar i?

Per Kumlin sa...

Jag tror att när man står upp kan det vara bra att rycka i styret så att man trycker ner foten mot pedalen hårdare och så att det blir som ett mothål till benens kraft.
Men när jag sitter ner så tror inte jag att jag behöver rycka så mycket i styret som jag gör men ändå kunna bibehålla kraften i pedalerna.
Det vissade sig fungera då min rekordtid är på 2:14 och jag körde på 2:26 nu när jag bara satt och inte spurtade på slutet eller tog i med armen.