torsdag 2 september 2010

Vurp SM igen

Cyklade till Täby efter jobbet för att köra DM Serien. Det var en rolig bana med en del tekniska inslag och en hel del småhala stenar. Vi gubbar i H30 skulle köra 5 varv.
Jag lyckades hänga med bra och låg och körde med Stefan Dahl, Gunnar, Dolken Ville och Vrang.
Vi hade bra fart och det kändes bra att kunna hänga med dom. På tredje varvet drog Stefan, Gunnar och Dolken iväg och jag låg kvar med Ville och Wrang. Ville klev av på tredje varvet så ut på fjärde varvet försökte jag komma ikapp Gunnar & co med Vrang på hjul. Efter halva fjärde varvet så hände det som inte fick hända...

Jag totalklotade på en hal sten när jag skulle svänga ut på en grusväg och landade ganska illa på ett par stenar. Jag körde till mål där jag hoppade av för jag tänkte att jag ville spara krafterna till Bockstensturen.
Jag fick hjälp med att plåstra om mig innan jag åkte hem. Tänkte inte mer på det då det mest var små skrapsår,

men sen när jag skulle tvätta det när jag kom hem så såg jag att såret i knät var lite halvdjupt.

Tog det säkra före det osäkra och ringde sjukvårdsupplysningen. Tänkte mest på om jag skulle ta bort skinnfliken som satt löst eller om jag skulle tejpa fast den igen. Blev då hänvisad till akuten på Huddinge sjukhus för de trodde att det kanske skulle behöva sys.

Jag rallade dit med Eva och fick ganska snabbt gå in och bli röntgad.
Nämnde i förbifarten att jag hade ont i lillfingret och att jag kanske hade en lätt stukning efter vurpan på förra DM-serien i Tullinge för två veckor sedan. Även lillfingret blev röntgat och domen blev att jag hade fått en spricka i lillfingret.
Skitkul-NOT! Nu får jag gå med gips i tre veckor för första gången ever.

Bockstensturen och resten av tävlingarna ser ut att bli lite svårkört. Jääla skiiiiiit fan! Jag som hade hoppats på att köra bra på Bockstensturen.

10 kommentarer:

Daniel Eriksson sa...

Ajaj, ser inte skönt ut. Krya på dig! Har själv provat på det där med att ramla, ringa 1177 och bli hänvisad till akuten nyligen. I mitt fall räckte det dock med 2 dygns vila.

Har dragit på mig en förkylning efter FMT så någon BST lär det inte bli om jag inte får ett mirakulöst tillfrisknande närmaste dygnet. Andra året i rad i så fall som jag missar BST pga förkylning.

Henrik N sa...

Grym otur. Du kan ju göra som Peter Carlsson från MTB 2000. Han hade ett handtag med sig till akuten och formade gipset efter detta så att han kunde hålla i styret...

micke sa...

Du skulle aldrig ringt till läkaren... Nu får du uppleva desto mera av trainern. CX-satsning i år?

Anonym sa...

Trist trist...:(

Men man kan cykla skogen med gipps. Ivf de sista evckorna. Då läker handen snababre med.

Håller tummarna för snabb rehab!

/Ville

Per Kumlin sa...

Daniel: fan vad synd.. Kommer du tillbaks till Marathon SM?

Henrik: tänkte faktiskt på det..;o)
Försökte hålla runt en stång när dom satt på gipset..

Micke: Ja jag skulle bara klippt av skinbitten och skitit i läkarbesöket... Ja lite CX ska det bli i alla fall.

Ville: Ja de sa att jag kunde träna så länge jag inte fick så hårda stötar. Kanske kan köra Bockstensturen ändå då det bara är grusväg.... Det gick i alla fall att bromsa lite med handen då det bara är 2 fingrar som är gipsade..;o)

Anonym sa...

Ajaj, råkade ut för samma skit förra helgen. Fick gippspaket över hand och arm efter en brutan hand. Men jag blev galen efter en vecka och åkte upp till ortopeden och gav mig inte förren jag fick lämna sjukhuset med en plastskena som är avtagbar och specialgjord. Så nu kan jag träna inne på tc och springa. Be att få prata med en arbetsterapeut och skull på att du måste kunna köra rehab för att du har ett gammal skada i ryggen eller nått.
Lycka till!!
//Robban Ö.

Anonym sa...

Aj fan!

Krya på dig.

/Norlin

STIZZE sa...

Tråkigt, hoppas det läker snabbt. Gipset kan du säkert ta av lite tidigare än läkarna säger bara du tar det lugnt.

Per Kumlin sa...

Tackar alla för uppmuntran. Ja träna ska fan gå. Jag kan sitta på cykeln och hålla i styret, det gäller bara att kunna hålla kvar i styret när jag ska svänga och det blir stökigt...
Får skaffa spd-infästning till vänsterhanden;-)

Steffoboy sa...

Tråkigt! Men varför inte ta tillfället i akt att utöva enarmscykling, utan att skämmas? Du vet, som vardagscyklister ibland gör när de kört om någon utan att anstränga sig ett dugg :)