söndag 19 september 2010

Vårgårda Kalas cup final och MTB Marathon SM Hässleholm

Det har blivit en lång helg. Har precis kommit hem från Hässleholm. Jag och Eva ralla ner till Vårgårda för Kalas XC cup finalen. Det hade regnat på vägen ner och halva natten så ösregna det. När jag vakna och titta ut och det fortfarande regna så bestämde jag mig för att byta till lerdäcken, mina riktigt grova Nobby Nic 2:25:er. Det var ett bra vall för det var riktigt lerigt på banan och det var singeltrack i stort set hela banan.

Vi starta med H elit plus juniorerna och H40 så det var ett ganska stort startfält. Jag hade inte hunnit köra banan och det skulle jag nog behövt för den var ganska teknisk.

Starten gick och Ola drog iväg och Gunnar var inte sen att hänga på.
Jag orkade inte hänga med och låg och fightades med Kolmårdenkillarna. Efter 2/3 av första varvet så kom jag ikapp Ola som fått lite problem.

Körde på och hamna med en juniår som jag tog följe med. Efter ett tag så kom Ola ikapp men jag orkade som tur var hänga på. Kom även ikapp Johan som hade dragit iväg förrut. Nu började jag hoppas på pallplats här. Det var en stor uppförsbacke på slutet sen var det lite småtekniskt nerför in till mål. På sista varvet så såg jag att Ola och Johan var på väg ikapp när jag kom till uppförsbacken men jag lyckades hålla dem bakom mig sen var det bara att ladda nedför för att hålla undan till mål och det lyckades, fan vad skönt.

Så det blev en 2.a plats för mig och det kändes skönt att äntligen få komma på pallen.

Gunnar utklassade mig och dom andra och hade kört in på en 3:e plats i elit så han har verkligen formtoppat sig till finalen.
I totalen så var det Ola som van ganska stort förre Johan och Fredrik från Kolmården, Grattis gubbar starkt kört.

Här är resultatlistan från Vårgårda Kalas Cup
Sen var det bara att dra vidare till Hässleholm för MTB Marathon SM.
Jag hade mutat Eva för att få med henne så vi tog en runda till Gekås i Ullared på vägen ditt.
Varken Eva eller jag hade varit där förrut och förväntningarna kanske var lite för uppskruvade.
Kan inte påstå att jag tyckte det var något speciellt och kan verkligen inte förstå varför man skulle vallfärda ditt från lappland eller andra ställen mer än 10mil därifrån bara för att handla om man inte har något annat ärende i närheten.

Det var typ som ett halvstort Överskottsbolaget. En del grejer var ganska billiga som typ förbrukningsvarvor och deras egna kläder men det finns på Rusta och Julia runt knuten också så man behöver inte åka 100mil för det.
Nää varken Eva eller jag var särskilt imponerade men det blev lite köpt där i alla fall då vi ändå hade tagit oss ditt.

Ja så idag så var det då MTB Marathon SM. När jag pratat med några av killarna igår som testat banan lite så sa dom att det var grymt lerigt. Banan är ganska teknisk för att vara långlopp och det skulle även ösregna under natten så jag behöll mina Nibby Nic på.

Starten gick och jag fick ta i för att hänga på trots att det var ganska platt i början. Det hade inte regnat under natten och banan var i stort set torr nu och då blev det inte så roligt att köra med Nobby Nic däcken på. Fan jag fick till och med ta i nedför för att hänga kvar på rulle. I vanliga fall går det bara att ligga bakom och rulla. Det kändes som bromsarna låg i för däcken verkligen sög sig fast i underlaget. Dom få sekunderna jag känna in på de fåtal metrarna som var leriga förlora jag stort på resten av banan.
Det kändes som att cykla med en stock släppandes bakom sig. Ångrar verkligen att jag inte bytte tillbaks till min vanliga setup när jag vakna och såg att det inte regna.
Banan var annars grymt rolig att köra. Klart det bästa långloppet enligt min mening. Jag gillar verkligen att det är mycket stig och roliga kurvor.
Kom på en 5:e plats ganska långt efter Michael Johansson som van förre Fredrik och Johan från Kolmården. Resultat finns här på Skånes Cykelförbund.
I elitklassen så var det Kalasgrabbarna som tog de första platsena förre Fredrik Edin

3 kommentarer:

STIZZE sa...

Grattis, det var väldigt bra resultat, nöjd?

Själv stod jag på potentiell "pallplats" i 40km motion på hammarby hill men var tvungen att bryta loppet pga rambrott, jag låg tvåa, halva loppet hade gått och jag hade massa kvar att ge.

Anonym sa...

Vilka är de där Kålmördarna?;)

Per Kumlin sa...

Jo jag är skapligt nöjd. Marathon SM hade kunnat gå lite bättre men vad fan en 5:e plats får väll vara ok men jag var alldeles för akterseglad för att känna mig nöjd då det var en bana som passade mig.

Ha ha Kålmördarna är Johan Axelsson, Fredrik Lagercrantz och Tor Andersson