torsdag 13 januari 2011

Dubbla pass, 4x4 på löpband och lite skidor.

Hade tänk köra ett väckningspass innan frukost idag men då blodsockret låg på 3,0 när jag vakna så kändes inte det som någon bra ide. Packa ihop träningskläderna och tänkte ta ett varv på gymet innan lunch istället.
Det blev 4x4 på löpband för första gången i mitt liv. Blandad skräckförtjusning kan jag kalla det passet.

Den där djävla löpmaskinen gick bara i 16km/h som snabbast men det gick att ändra lutning på den. Tyvärr så gick inte skiten att ändra samtidigt så det tog runt minuten att få upp den i rätt hastighet och lutning. Hade tänkt köra 4min med 4min vila men nu blev det bara 2min vlla om jag skulle ratta på det där jäkla löpandet.
Höll nästan på att flyga av vid första intervallen på de sista sekundrarna. Jag testa sen att trycka på nödstop på andra intervallen men det tog ju en minut att få ner farten i alla fall så jag fick hoppa av istället.
Det slutade med att jag lät bandet gå och hoppa av när intervallen var slut för att traska några varv runt gymet under vilan. Jag lyckades i alla fall hålla 15km/h med 6graders lutning och blev härligt trött.

På kvällen blev det skidor med Hjalle.














Nu var det tvärt emot igår, dvs grymt bra glid men inte så mycket fäste för min del. Men det blev årsbästatid med 23:19. Hjalle körde skiten ur mig och körde på 20:36 som bäst. Det blev bara 2 varv på 6km spåret. Hade gärna tagit något varv till då det var så bra väder och kändes riktigt kul att köra men tiden började rinna iväg.
Nu börjar tekniken bli lite bättre för mig men jag kör fortfarande som Bambi på hal is.

3 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Allvarligt, vad gör kaninen med Bambi?

Tille sa...

Testa att hoppa på ett ben på löpmaskinen. Som enbenstramp. Då borde 16 km/h räcka.

Per Kumlin sa...

Ha ha Johan, Kaninen vill nog bara ta chansen att få sig en snabbis. Eller så kanske den bara vill hjälpa Bambi upp men det låter inte så troligt:-)
Tille: ja visst, det blir bra balans träning också med risk att fastna i löpbandet om det går snett;-)