torsdag 6 februari 2020

Blev Zwift SCF SWE Cup Racing League

Idag blev det dubbelpass. Körde först BOX och Absolution på jobbet vid lunch. Var hårt och skoningslöst på BOX:en som vanligt.

Var en del på jobbet så jag kom iväg lite sent. Tänkte jag skulle hinna cykla lite och såg att det var Zwift SCF SWE Cup Racing League precis när jag kom hem.
Tänkte att jag testar och gör ett försök där och ser om jag orkar runt.
Det här racet var lite längre än Tour de Zwift racen. Vi skulle köra 36,3 km och 308 höjdmeter på 4 varv.
Som vanligt gick det riktigt fort i starten. Lyckades hänga på ganska bra i början men på den branta backen med 8 graders lutning blev jag helt rökt.
Nu fungerade det bättre med draftingen i Zwift igen då jag hade mina Team T1 kläder som jag kunde se i klungan. Tyckte jag hade lyckats hänga på i klungan skapligt bra och åkte inte så mycket jojo som igår.

Men i backen blev det en regelrätt avrättning. Jag hade inga krafter alls att hänga med, de var alldeles för starka för mig där. Lyckades inte köra ikapp utför heller  
Blev likadant efterföljande varv. Jag hängde på bra till backen men sen blev jag ifrånkörd.
Sista varvet gick lite bättre och där lyckades jag hänga på skapligt i backen och sen köra ifatt den lilla klungan utför. 
Försökte mig på en liten spurt i slutet men drog nog igång den för sent för det hände inte så mycket förän jag kom i mål.

Blev inget resultat att skryta med men jag körde så hårt jag kunde och tyckte jag fått till draftingen skapligt. Var lite jojoåkning men inte lika mycket som förut.

Något som dock var väldigt konstigt att min medeleffekt var högre än min 20 minuters. Hur kan det vara möjligt. Min 1 minut och 15 sekunders var också grymt låga trots att jag låg på 4-500 watt i början och hade runt 8-900 watt i den lilla spurten på slutet, det kan ju heller inte stämma.
Enligt min Garmin EDGE hade jag dessutom 310 watt i medel på 20 minuter medan Zwift bara visade 280 watt.

Verkar lite skumt.


Inga kommentarer: