söndag 9 februari 2020

Kompiscross i Älta

Idag blev det dags att damma av crossen igen. Har inte kört cross sen nyår så det kändes som det var dags.
Hans Mård hade fixat till en utmanande bana ute vid Älta Storkällan. 
Tog pendeln till Stockholm Södra och cyklade sen dit som uppvärmning.
Han med ett testvarv innan det var dags för race.
Det var en hel del upp och ner och en riktigt krånglig offcamber körning. Var en hel del rötter och lite småsten på en sträcka också så det skulle bli ett kul race.

Fick till en ganska bra start och hängde med skapligt ett varv. Sen tappa jag en hel del på slutet av varvet där offcamber körningen var. Fick inte till det alls och tappa fart ordentligt. Clive kom ikapp och vi började köra tillsammans. Dock var jag alldeles för seg i huvudet och tog vänster istället för höger vid ett ställe och både Clive och jag körde helt fel.
Blev en liten extrarunda innan vi kom rätt igen.
Jag gasade på lite mer på tredje varvet men lyckades köra lite fel igen och hamna under viadukten när jag mossa på vid asfaltsrakan och glömde svänga upp vänster. Ibland är inte lokalsinnet med.
Men sen så började jag få till det och hittade runt banan. Fick till tekniken lite bättre också och fick nog upp farten ett snäpp också.
Blev en 4:e plats tillslut och det får jag vara nöjd med. De framför var alldeles för snabba för att jag skulle orka hänga på så även om Clive och jag inte kört vilse skulle vi vara en bit efter.
Fick med racet på film också.


Blev till att cykla hem sen. Körde via Hellas och hamnade på milspåret.
Det väckte gamla minnen från för. Kom till den här branten. Den körde jag ner med en helstel 26” stålcykel på 90 talet, nu har jag inte ens vågat köra den med en heldämpad.

Den borde inte vara så svår då jag faktiskt redan kört den ett gäng gånger förut. Fast det var för en bra bit över 20 år sen.
Men jag ska nog inte testa det när jag är ensam ifall det skulle hända något. Det är ändå ganska brant där fast det syns såklart inte så bra på bild.


Blev en fin runda på 65 km med lite hårdkörning på och en del teknikträning.

Inga kommentarer: