tisdag 4 oktober 2011

CX träning med liten hund

Blev lite CX träning vid Sköndal idag. Det var ett gäng snabbingar som var med med Hasse Mård i spetsen. Sen hade vi en lite nykomling i form av en löskopplad liten pudel eller vad fan det var för en liten ettrig hund.

Vi körde 3 heat om 3 varv som tog runt 5minuter att komma runt. Den lille byrackan hängde på hela passet som blev en timme totalt med vilan och allt.
Stackars husse hade ingen kontroll alls över det lilla energiknippet. Så fort hon närmade sig så sprang den iväg.

Det var nästan lite kul och ha den springandes runt. Den var inte aggressiv på något sett utan sprang bara med hela tiden varv efter varv. Typ som en fårhund i mickroformat....
Den lär nog vara sjukt trött i morgon efter den rundan, tydligen var den inte purfärsk heller fick vi höra från husse utan den hade 6 år på nacken.

Rejsen gick ganska bra. Hasse var det inget att göra någonting åt. Jag lyckades väl hänga med ett varv i varje heat men sen gled han bara ifrån sakta men säkert. Han fick runt 10-20 sekunders lucka mellan varje heat så där har jag lite att slipa på.
Det bildades en trio med mig Damian och Staffan bakom Hasse och jag tog det första rejset medan Damian och Staffan tog det andra sen ryckte jag upp mig och tog det sista.

Det var grymt kul att köra idag och det är alltid extra kul när man har några att fightas med. Vi 3 var ganska jämna alla heaten så det gällde att hitta ett bra ställe att sätta in det avgörande rycket på.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var grymt kul igår! Det gick bra att hitta sista biten hem efter att du svängt av till dig. Fast jag heter inte Oskar :)

/Staffan, CK Valhall

Per Kumlin sa...

Bra att du hitta hem. Ja det blir lite mer fart när man har några gämna att köra med. Du ska inte med nu på torsdag vid Djurgården 17:30?
Sorry för mitt guldfiskminne, vet inte varför jag fick för mig att du heter Oskar. Nu är det rättat i alla fal:-)

Anonym sa...

Ingen fara. Om jag hinner så kör jag på torsdag, har varit med 2 ggr tidigare.

Anonym sa...

Ni körde bra igår och hunden hängde ganska bra med, själv körde jag jätte dåligt får skylla på vurpan i Falun(ont i handen, knerna och hjärnskakning).

//Gualberto

Per Kumlin sa...

Det låter bra Staffan då syns vi där antagligen,

Gualberto, tackar tackar, ja du såg ganska tilltygad ut. Tur att du klara dig skapligt bra ändå.
Det var verkligen krut i den där lilla hunden, trodde aldrig den skulle orka hålla på så länge:-)
Krya på dig

Anonym sa...

Får kasta in handduken på dagens pass. Min rygg är lite pajj efter tisdagens drabbning. Men nästa tisdag blir det fajt igen :)

/Staffan