lördag 10 oktober 2020

Bra start på Cyclocrossweekend

Idag började Cyclocrossweekend. Först ut för dagen var alla framtidens hopp ungdomarna.


Kul och se att det är så många ungdomar som kör.
Sen var det dags för mig och köra. Vi startade samtidigt med H50 gubbarna också men de valde att starta några sekunder efter oss för att det inte skulle bli så trångt i början.

Jag fick en ganska bra start men i tredje kurvan var det en som lyckades trasla in sig i banden. Jag lyckades dock komma undan. Sen blev det stop i de första 2 uppförsbackarna och jag fick springa i första men i andra lyckades jag komma förbi stockningen.
Som vanligt så kom jag ikapp på de tekniska partierna och tappade på de ställen där man behövde vara åkstark. (Foto Tommy Varg)


Stefan Carlsson kom ifatt på runt 4 varvet och körde om. Försökte hänga på och lyckades ganska bra.
Kom ikapp Magnus Karlsson och Johan Östling och vi fightades ordentligt.
Ut på sista varvet så ökade Stefan och jag låg på rött för att orka hänga med. Vi började dock komma ikapp Niclas Bendrik och jag ville verkligen komma ifatt och ta en placering till nu när det gott så bra hittills.
Dock var de alldeles för starka och jag lyckades inte komma ikapp.


Lyckades hålla de andra bakom mig in till mål och får vara riktigt nöjd med min körning. Körde faktiskt mitt snabbaste varv på slutet och höll annars väldigt jämna varv, kan inte göra bättre än så.
Fullständiga resultat finns här sen ifrån Cyclocrossweekend.

Sen var det dags för Juniorer, Dam och Herreliten. Han inte se så mycket då jag skulle jobba med incheckningen men han få några bilder.



Var riktigt många utländska åkare i herrelitklasen. Forne U23 Världsmästaren var på plats så det var riktigt bra motstånd.

Det gick riktigt fort där framme.

Förste svensk var David Eriksson på en 15 plats resten var internationella åkare ifrån Belgien, Frankrike, England och Danmark där framme.

Pallplatserna i herrelit togs sen av de här snabba grabbarna.


Fullständiga resultat ifrån herrelit finns här.
Nu laddar vi om inför morgondagen som kommer gå på samma bana igen.






Inga kommentarer: