söndag 25 april 2010

Trött 7:a idag på Mjölbybiken

Idag var det Cup premiär i Kalas MTB cupen. Det var Mjölby som hade en snabb och fin bana.
Det var snustorrt för en gång skull och det var många snabba kurvor men lite för lite teknik för min del. Det fanns ett stenigt parti i början av banan och sen utmaningen på slutet där jag kunde briljera lite.

För ovanlighetens skull så startade vi gubbar riktigt sent. 10min efter eliten drog vi iväg smått försenade runt 14:30.
Första varvet gick skapligt och jag såg Ola och Gunnar som var i ledningen inte allt för långt framför. Jag låg på en 4:e plats bakom Mikael Johansson som drog som ett as på platten.
Sen blev jag lite trött och kom inte riktigt tillbaks. På det enda stället där jag kunde köra på så var det så klart folk som fastnade på dom mest kritiska punkterna och då det var väldigt trångt på idealspåret så var det bara att kliva av.

Jag måste se till att komma först in på dom partierna men det verkar tyvärr mina konkurrenter veta om så dom gasar gärna lite extra för att sedan lägga sig som en bromskloss där.
På sista varvet så vaknade jag till liv igen och lyckades skaka av mig Mårten Dignell och Tobias Arneqvist som jag tampats med och köra ikapp och förbi Johan Axelsson.
Sen laddade jag allt i sista utmaningen och fick en rejäl och betryggande lucka och var på väg ikapp en till liten grupp framför med bla Samuel Brännlund i men tyvärr så kom mållinjen för snabbt så jag hann inte ikapp. Det resulterade i en trött 7:e plats för mig.
Hade hoppats på att få komma top 5 så jag är inte supernöjd. Men sista varvet gick i alla fall bra som vanligt. Får se till att hålla det tempot från början till slut nästa gång.
Resultat från Mjölbybiken XC finns här.
På vägen hem hälsade vi på Mats och Karin igen och tog lite middag tillsammans med Crille och Carro.
Mats drog igång och hade en pedagogisk genomgång med oss hur man ska stretcha musklerana med en gul leksakskykling som vi hade gett Tyra. Fyfan vad kul det var, som vanligt så låg i dubbelvikta och bara asgarva. Nu vet vi hur vi ska gå ner i split i alla fall....;o)

Inga kommentarer: