lördag 22 maj 2010

Borlänge Tour XC

Idag var det XC:et som skulle köras. 3varv på en 8,5 km bana skulle köras. Ola fick stå längst fram då han vann igår. När starten gick så var det ganska samlat och det gick inte så fasligt fort. Sen drog Ola, Johan och Gunnar iväg. Jag orkade inte gå ikapp och ingen av dom anda hade heller några krafter till att göra något.

Vi blev en ganska stor klunga på runt 7-8 pers tror jag som jagade bakom. Det blev ganska mycket småryck men det var ingen som kom riktigt iväg i början men efter 1½ varv så drog Andreas Sommarström iväg och lyckades få en lucka som vi inte kom ikapp. Gunnar drog om mig i en backe sen och jag tänkte att nu har han hittat överväxeln igen för han brukar komma smygande bakifrån och sen bara segla iväg.

Men han fick bara en liten lucka sen drog vi ikapp det igen.
Stackars Gunnar som varit sjuk mycket orkade inte hänga på när vi kom tillbaks utan dalade ner en bit
Det var riktigt kul att köra idag när vi var samlade i en sån stor grupp. På slutet av sista varvet så blev det en del ryckande men jag lyckades hänga med hela tiden. Jag kände som vanligt att jag tappar i backarna för att jag är alldeles för svag men det tog jag lätt igen i skogen som tur var. Inför sista branta grusbacken innan mål så trodde jag det skulle vara kört för mig med tanke på hur dom andra kört på uppför förut men jag fick vila mycket på i nedförsbacken så jag orkade hänga med hela vägen upp.
Det slutade med en spurt där jag kom 2:a i den gruppen. Jag blev 6:a totalt. Kände att jag inte kunde gjort så mycket mer idag. Jag gjorde inga stora misstag och jag tog ut mig skapligt bra. Hade inte orkat köra ikapp Andreas som var nästan minuten framför så det blev inte bättre än så här men det var grymt kul. Det var första gången på länge som det var så här tight i ett race.
Resultat för Borlänge Tour XC:et hittar ni här.

I elitklassen så så tog Micke en betryggande ledning. Dom var ett gäng på runt 5 pers som körde men efter 4 varv så drog Micke och Jesper iväg och lämna dom andra bakom sig.

Han vann sedan med 1:20 till Jesper, riktigt grymt kört.
Efter tävlingen så drog jag och Eva till Torsång och fika. Var riktigt härligt att sitta i solen och käka glass.
Det är Eva som har tagit alla dom fina korten här i Borlänge.

Inga kommentarer: