torsdag 13 maj 2010

En episk tur i Hellasskogarna

Mötte upp Pumpen vid Hammarbybacken kl 13 idag. Var skönt med lite sovmorgon då jag fastnade hos Jimmy till kl 01 igår när vi skulle slänga upp hans garderob igår. Det tog lite längre tid än beräknat.
Vi bestämde oss för att köra skogsvägar. Det blev lite blandat bort till Hellas sen tog vi gröna till Solsidan och från Erstaviken blev det blåa tillbaks till Hellas.
Skit vad kul det var. Det var längesedan jag körde i skogen på ett träningspass då snön har varit på så länge och sedan har det varit skapligt blött. Men nu var det torrt och fint på dom flesta ställena och det gick verkligen och gasa. Det är sådana där fina tekniska stigar men som det ändå går att köra riktigt fort på. Det var hur kul som helst. Det är så här riktig mountainbike ska vara, sköna snabba flowiga stigar med massa stenar och rötter.
Både jag och Pontus hade heldämpade hojar och det satt riktigt fint. Det var bara att trampa och flyta över alla stenar, hur kul som helst.
Nu har jag kommit hem och tvättat cykeln och gjort den tävlingsklar för Billingeracet.
Mitt nya Innolite styre har jag fått på också. Hade problem med att få bort handtagen från den gamla så jag fick låna tryckluften hos Cykloteket igår för att fixa till det.
30g lättare blev cykeln med det nya styret.
Har även fått ett par nya härligt snygga Haga Eyeware glasögon. Dom satt riktigt bra och ska köras in på Billingeracet. Skönt att ha något snyggt på huvudet som skyddar ögonen.
Fick även till ett snyggt fodral med lite extralinser så jag kan byta ut efter väderförhålande.

1 kommentar:

Pontus sa...

De var en grym tur! starkt kört!