måndag 21 augusti 2017

Skeppsholmens GP

Ikväll var det dags för Skeppsholmens GP. Kul med en tävling mitt i stan. 

Jag hade en plan på att filma hela racet med min Garmin Virb Ultra 30 då jag tänkte det kunde vara ganska kul och ha en film ifrån ett landsvägs GP lopp som brukar vara ganska intensiva och händelserika.
När jag sen stod vid starten så sa de att det var 3 minuter kvar och jag tänkte att det var dags att slå på kameran. Hade då mobilen ute som skulle vara fjärrkontroll och hade tagit av mig handsken för att kunna dra igång den. Då gick helt plötsligt starten.
Där stod jag och försökte få ner telefonen i fickan och sätta på mig handsken medan hela fältet drog iväg.
Sen blev det till att börja jaga. 
Kom ikapp bakre delen av klungan som hade splittrats då juniorerna hade dragit iväg med en väldans fart ifrån starten.
Blev lite gummisnoddseffekt där bak och jag var inte tillräckligt stark för att köra upp mig ordentligt.

Tillslut kom juniorerna ikapp oss och ingen viste riktigt om vi skulle kliva av eller fortsätta. Det blev att vi fortsatte och jag hängde på något varv men tänkte sen att jag inte skulle köra ivägen för dem så jag släppte och inväntade klungan bakom.
Körde med några ifrån CK Stockholm och en ifrån CK Ymer. CK Stockholm killarna försökte stöta hela tiden men jag lyckades jaga ikapp det varje gång. 
Inför sista varvet så försökte jag göra en långspurt efter sista högerkurvan men CK Ymer killen lyckades komma förbi precis på slutet. Vet inte om vi fick något resultat men det var kul att köra. Blev en liten film i alla fall då jag fick igång kameran efter ett tag.


Tittade lite på damerna och Herrar A innan jag drog också. I Herrar A så var det kortbane SM vinnaren Hannes Bergström Frisk som satte upp tempot rejält ifrån start och fullständigt pulvriserade hela fältet. Han varvade i stort set alla utom 2 och var helt överlägsen.

Kul och se lite ifrån sidan när de kör också. Blev riktigt bra träning det här med alla igångdrag och hög puls.

Inga kommentarer: