lördag 24 november 2018

4DP™ Full Frontal Fitness Test

Idag var det dags för ett maxtest igen. Den här gången skulle det bli ett helt nytt test som jag inte gjort förut.
Hade skaffat ett konto på Sufferfest och skulle testa deras 4DP™ Full Frontal Fitness Test 
Gick och köpte en Tablethållare så jag skulle kunna ha iPad:en framför mig när jag körde så jag lätt skulle kunna ha koll på alla intervaller och starttider för dem.

Det var smiddigt att få igång allt då mina Garmin Vector 3 pedaler har bluetooth så det var bara att aktivera det på iPaden och dra igång. Skönt och slippa hålla på med en ANT + dongel och krångla.

Sen var det bara att dra igång och köra. Passet skulle bara ta en timme och då skulle man först värma upp en kvart sen drog testet igång. 


Det började med 2 stycken sprintar på 5 sekunder där det bara var att ta i allt vad man kunde i 5 sekunder med ca 5 minuters vila emellan.
Missade lite på andra intervallen då det var några effektökningar innan den riktiga intervallen och det var svårt att se vilken det var som började och tiden som stod försvann med jämna mellanrum så det var lite svårt att se var man var.
Blev ca 5 minuters vila igen sen var det dags för en max 5 minutare.

Startade lite för överoptimistiskt då jag haft ganska bra värden där förut men nu när jag inte är i form så blev det lite väll tungt. Dalade ganska mycket de 2 sista minuterna.
Var totalt död efter det. Sen var det ca 5 minuters vila igen och nu skulle max 20:an börja. Jag var inte så kaxig efter max 5:an så jag startade ganska lågt på runt 280-290 watt. 
Efter ca 10 minuter så öka jag lite och de 2 sista var det bara att vrida ut det sista.

Blev ca 5 minuters vila igen och nu var det bara det sista kvar, en minut på absolut max. Som vanligt skulle man inte hålla igen utan det var bara att maxa och sen försöka hålla ut hela minuten. Gick ut bra men började tappa effek efter ca 30 sekunder men de 10 sista kunde jag kläma ut lite extra till.

Resultatet blev precis som jag trodde. Jag blev klassad som en Attacker då min 1 minutare var ganska hög på 604 watt. Jag var riktigt kass på mitt FTP värde där jag bara hade 292 watt och min MAP var heller inte hög på just nu låga 392 watt.
Sprinten gick lite bättre trots att jag missa på sista intervallen men där blev det 1348 watt så det var skapligt bra.


Ja jag vet ju ialla fall vad jag ska träna på i vinter. Min FTP måste upp ordentlig om jag ska orka hänga med i sommar.

Inga kommentarer: