söndag 20 december 2020

Skogsdistans med punktering

Som brukligt på söndagar så var det skogsdistans ifrån Skavlöten med MTB Täby.
Vi blev ett litet gäng som körde ut mot Ensta. Det var inte lika blött och lerigt som igår men det var fortfarande ganska halt på alla stenar och rötter.
Blev lite småfigtht i spåren med Tommy och Andreas idag. Det är grymt kul och leka och pressa varandra lite i spåren. Tommy är ju teknikmästaren själv så han sladdar man inte bort i första taget.
Kändes som det gick skapligt bra för mig tekniskt idag. Det var som vanligt lite svårt när det var brant och stötigt då jag körde Procalibern  Men uppför och och på raksträckorna gick det bra trots ganska tekniska spår.
Känns som jag blivit bättre på att hoppa över större stockar och sånt nu när jag kört det med min Top Fuel förut.
Bra att jag börjar få in tekniken där. 
Blev en liten fikapaus efter lite över en timme innan det var dags att dra vidare.

Flöt på ganska bra men med knappt en mil kvar så åkte jag på en punktering. Inte ofta jag får det. Hade lite svårt att få bort däcket då det kletat fast med all stans som varit i förut.
Fick lite hjälp så jag kunde köra vidare.
Sen var det bara att gasa vidare. Det höll ett litet tag till. Sen skulle jag hoppa ut för en liten avsats och såg inte landningen och landa såklart på en sten så jag fick genomslag och punktering igen.
2 punkteringar på en runda är ju nästan rekord för mig.
Tommy var snäll och låna ut en slang så jag kunde komma hem.
Nu har jag fått årets alla punkteringar på en gång så nu får det vara nog.

Kul ändå att jag ändå hänger på så bra med hardtailen. De andra har ju FS med minst 120 i slag och dropperpost och det är ju inte direkt några enkla spår vi kör.
Bra teknikträning om inte annat.
Blev bara 27,69km men det var roliga spår.



Inga kommentarer: