måndag 18 januari 2021

Väggad på SCF SWE Cup

Ikväll var det dags för SCF SWE Cup deltävling 2. Den gick sent ikväll vid 20:00 så jag åt middag innan. Det har i stort set aldrig fungerat för mig sen jag började med Fiasp insulinet. Det verkar som jag får ta supermycket när jag inte rör på mig eller är hög.
När jag tränar så blir det raka motsatsen då störtdyker blodsockret för minsta lila.
Det var inte lika stor skillnad när jag hade Lantus och Humalog.
Nu när jag starta låg det på 12,5 så det var ganska högt men jag tog inget extra insulin som tur var.

Jag hängde på ganska bra de första 15 km men jag fick nästan ligga på tröskeln på platten och när det gick uppåt fick jag gå på rött. När det sen gick utför så han jag knappt återhämta mig.
Tappade andraklungan efter 25 km och med 1 mil kvar var jag helt rökt och mitt blodsocker hade gott ner i båtten. Hade dragit i mig en hel godispåse men det hjälpte inte. Det var ingen kräm kvar i benen. Jag lyckades inte ens hänga på hjul på de som körde om mig sen.

Gick knappt i distanserat de sista kilometrarna.

Jag tog mig igenom i alla fall men resultatet kan man ju glömma.

Får se om jag kan köra nästa race innan middagen men är det start kl 20:00 igen så blir det grymt sent och det är ju heller inte bra.


2 kommentarer:

Magnus Ek sa...

Har samma problem efter middag.. jag får vänta 2.5-3 h efter middag innan jag kan köra då funkar det bättre och insulinet är inte lika aktivt.

Per Kumlin sa...

Ja det är svårt det där ibland. Det är inte så lätt och kunna äta 3 timmar innan start när man jobbar heller. Det brukar fungera att sänka dosen för mig ibland men inte den här gången.