lördag 26 december 2009

Äntligen ska min gamla TV bli ersatt.

Har varit inne på att byta upp min gamla tjock TV i över ett år nu men har inte riktigt haft råd till dom varianterna som jag varit ute efter. Nu har LED TV apparatena gått ner lite i pris och även dom med LED-backlight. Har mest varit inne på dom med Local Dimming då dom ska ha bättre svärta än dom med EDGE LED.
Dom s.k bleeding & clouding ska vara mindre påtagliga på LED TV apparaterna med local dimming så det är det jag har haft siktet inställt på.
Dom TV apparaterna jag varit mest inne på är

Philips 46PFl9704H. Den har haft mest fineser inbyggda som Eternet port, DNLA och en frekvens på hela 200hz sen har den 4 HDMI 1.3 anslutningar plus USB så det går att koppla upp hur mycket som helst mot den. Det som har talat lite emot den är priset och när jag surfat runt på forum så har det klagats på att nätverksfunktionerna har varit ganska sega.

Sharp LC46LE705S har fått ganska bra betyg men saknar DNLA stöd. Det är inte så farligt egentligen då våran PS3 har det. Men den hade tyvärr ingen Local Dimming heller.

LG 47 LH9500 har inte kommit till Sverige än utan det är bara SL9500 med EDGE LED och den hade fått lite blandade recensioner när jag tittade runt.
Samsung B8500 har heller inte kommit till Sverige utan här finns bara Samsung UE-46B8050 som också bara har EDGE LED och den ända skillnaden från den äldre UE-46B7070 var att den fått 200hz frekvens. Sen har många klagat på bleeding & clouding på dom och det låter mindre roligt.
och sen har vi Sony Bravia KDL-46X4500. Den har jag faktiskt inte set så mycket av då den kom ut redan 2008. Efterträdaren Sony Bravia KDL-46X5500 verkar dröja ett tag så den har varit lite av en bubblare som kanske kan vara något.Jag har surfat runt halva Internet för att få tag på recensioner och information om dom LED TV apparaterna jag varit sugen på då det är en väldans massa pengar jag ska lägga ut och då vill jag inte köpa grisen i säcken.
Har lusläst Minhembio , AVForum och FlatPanelsHD för att få så mycket kött på benen så möjligt innan jag lägger vantarna på en TV.
Men sist så är det mina ögon som måste välja då det är väldigt individuellt hur man uppfattar bilden.
Så idag så åkte jag och Eva till ElGiganten bara för att se vad dom hade på mellandagsrean.
Hade inga planer på att köpa något men så hade dom såklart rea på just Philips 46PFl9704H som jag varit mest inne på. Har även varit på MediaMarkt, OnOff och Siba och sett hur dom andra TV apparaterna har set ut i verkligheten och fingrat på dom för att se alla inställningsmöjligheter.
Dom hade även Sharpen inne på ElGiganten men jag tyckte fan Philips 46PFl9704H slog det mesta när jag såg på den där. Den hade klart bästa bild enligt mitt tycke och alla inställningsmöjligheter + alla funktioner gjorde att jag slog tag i saken och inhandlade en.
Så nu är min hemmabio äntligen fulländad.
Tyvärr så hade dom inte den modelen på det lagret utan den fanns bara på deras s.k internetlager så den kommer inte förrens nyår eller strax efter så det var lite surt.
Men sen lär det inte bli så mycket mer bio för mig när den har kommit hem, ska bli riktigt skönt att kunna ånjuta sig riktig bioupplevelse hemma.

2 kommentarer:

//M sa...

ser ut som att det är philipsen som har bästa bilden.....

Per Kumlin sa...

Ha ha ja med den kristalklara bilden så tappa konkurrenterna på en gång...;o)