lördag 5 december 2009

En dag på Utö

Blev en heldag ute på Utö som mina föräldrar hade gett mig i födelsedagspresent med Eva, föräldrarna och svärföräldrarna idag.

Dagen började med att vi tog båten Cinderella 2 från Nybrokajen kl 10. På vägen ut serverades vi en härligt god och stor frukost med massa mackor ägg pålägg av alla dess slag yoghurt och musli.
Blev glögg och pepparkakor till det också så man skulle stå sig hela dagen på Utö.

Vi tog en titt på den fina skärgården efter maten. Var riktigt fint bland dom små skären.

När vi kom fram så var det dags att gå på julmarknad.

Det finns mycket krimskrams att köpa och mycket godsaker. Vi hitta massa te, smågodis, senap, korv, bröd och marmelad som vi kan mumsa på sen. Det var riktigt goda hemgjorda varor. Det fanns såklart små smakprover så man inte köpte grisen i säcken....;o)

Kl 15:00 så var det dags att åka hem igen. Då fick vi ett riktigt stort julbord. Hur gott som helst med allt som ett riktigt julbord ska ha med: sill, lax, lutfisk, skinka, jansons, kyckling, ägg, köttbullar, prinskorv, m.m m.m. Man gick inte hungrig därifrån kan jag lugnt säga.
Det hela avslutades med en riktig dessert med kakor, knäck, ris alla malta, äppelkaka och små chokladbitar av alla dess slag. Riktigt gott och mättande.
Det var riktigt kul att få komma ut i skärgården och knata runt lite gran och få frisk luft.
Får tacka mina föräldrar för det.

Inga kommentarer: