lördag 23 maj 2020

New bikeday

Idag blev det en ny cykel för Emilia. Oskar fick en för någon månad sen och Emilia har blivit för stor för sin gamla nu.
Det är tur att Cykloteket har sitt Jr Re:cycle program så att det går att byta in den gamla mot en ny och bara betala mellanskillnaden. Riktigt smidigt och klart värt att slippa håla på att sälja och krångla med den gamla.

Jag skulle till Cykloteket i andra ärende också då jag hade min Trek Procaliber 9.8 SL på service där då jag råkat köra sönder en eker då en pinne fick för sig att hitta in i bakhjulet.
Jonte var snabb och fixa till det snyggt så det blev rakt och fint med en ny eker.

Emilia hittade en röd fin cykel som hon ville ha. Blev en Frog 55. Hon var precis emellan en 52:a och 55:a och satt väll i stort sett bäst på 52:an just nu. Men hon växer så det knackar och hon kunde stå ordentligt med cykeln mellan benen utan att ramen slog i och hon behövde inte ha sadeln i lägsta läge så det fick bli en 55:a så har hon något att växa i under sommaren.

Blev en liten tur på kvällen sen. Emilia skulle lära sig att växla nu när hon inte hade det tidigare på sin förra cykel. Oskar var med och guidade henne hur hon skulle göra. 

Emilia klarade att växla till tyngre växlar men till lättade var lite svårare.  Det är nog inte det lättaste då hon har så små fingrar.
Vi testade lite upp och ner i en backe.

Blir lite att träna på men Emilia verkar tycka att det är kul.
Hon var grymt glad över sin nya cykel och få komma ut och köra lite.





Inga kommentarer: