måndag 22 mars 2010

Bullen jag har ett problem med min kropp....

....Igår så kände jag mig pigg i benen och det var lätt att ta i och göra fartökningar utan att jag kände mig trött. Jag kunde utan problem ligga med en puls runt 170 utan att det kändes ansträngt. Det var lätt att hålla hög kadens och benen kändes lätta och pigga. Det enda som var jobbigt igår var kylan när det börja snöa/regna.
Jag var inte speciellt trött när jag kom hem och blodsockret var till och med lite högt (10,1) så jag var inte i närheten av att vägga.
Tog en varm dusch för att tina upp och tog lite insulin så jag kunde dra i mig ett par syltmackor och lite nötter.
Sov dessutom 1 timme så återhämtningen borde varit skapligt bra. Blodsockret var bra resten av kvällen.

Idag skulle jag köra 4x4 intervaller. Jag startade som vanligt på 360w och lyckades precis klara av den. Sänkte till 350w på andra men jag dog redan vid 2min. Och maxpulsen var höga 158.... nästan lika lågt som medelpulsen på mitt över 4 timmar långa pass igår. Vad fan är det här? Hur kan formen svänga så mycket från dag till dag.

Jag har inte haft så superstressigt på jobbet heller så det borde inte varit några problem. Det enda jag kan tänka mig är att blodsockret var nere i 3,4 innan jag skulle dra ifrån jobbet. Jag tog lite godis och frukt och när jag började träningen var jag uppe i 9.1 och när jag sluta så var jag nere i 7,5, inte superhögt och absolut inte lågt blodsocker som borde påverkat negativt.
Dessutom har jag oftast kört ganska bra när jag har haft lågt blodsocker timmarna innan start.
När jag hade ett av mina bättre lopp och kom 15:e på MTB Vättern 2006 så hade jag runt 3 på morgonen innan start. Och senast på ett av maxtesten på GIH så fick jag ett av mina bästa testvärden när jag hade legat på 3.2 ca 1½ timme innan start.
Så kära Bullen vad fan är det för fel på mig?????? Hur kan formen svänga så mycket från dag till dag?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter som att du är en helt vanlig träningsmänniska. Du skulle kanske kört ditt 4x4 igår istället för idag. För det gäller att vara fräsch och återhämtad i musklerna när det ska köras så hårt.

Ett bättre träningsupplägg kanske skulle vara på sin plats?

Men inte heller det är en garanti för att det ska gå bra. När jag känner liknande så byter jag träning den dagen. Går det inte att maxa 4x4 så funkar oftast lite spurter eller bara ett rullpass bättre. Då får jag ut något av det istället för att försöka när det inte går framåt. Men det är ju olika från gång till gång, ibland går det att grisa sig igenom ett 4x4 också.

Kroppen är logisk men ack så svår ändå att förstå.

Per Kumlin sa...

Tack Oscar, Ja min kropp verkar vara väldigt svängig ibland. Jag hade ett liknande fall för någon vecka sen.

Skulle köra backintervaller på morgonen och kom knappt upp och var apstum i benen och pulsen var som i distansfart. Senare vid lunch samma dag värmde jag upp på rodden innan styrketräningen och körde lätt på 1:40min per 500m på rodmaskinen i 10min och pulsen gick upp som aldrig för och benböjen tog jag rekård på.

Att det kan vara så stor skillnad på så kort tid. Jag får det inte riktigt att gå ihop alla gånger.
Ibland kan jag känna mig seg också i början av ett pass men efter ett par intervaller så kan det gå jättebra. Har tyvärr inte riktigt lyckats klura ut vad det är som går galet.

Ha det
Mvh
Per