torsdag 25 mars 2010

Milko Fjällyoghurt Hjortron och hårdträning = BIG NO NO

Tänkte jag skulle försöka mig på lite hårdträning idag. Hade planerat att dra 5 snabba uppför baksidan av Nybohovsbacken. I stället för vanlig fil så hade jag lyxat till det lite med Milko Fjällyoghurt Hjortron.

Har kört på den förrut då jag tycker den är djävligt go men aldrig innan ett hårt pass.

Nu upptäckte jag varför.

Körde till Nybohovsbacken och startade första intervallen. Blev i och för sig ny rekordtid för året på 3:04 men skit vad illamående jag blev.

Försökte andas ut ordentligt och ta det lite lugnt på nervägen. På andra intervallen blev tiden 3:10 och jag kände hur spyan satt i halsen och jag hade verkligen Milko yoghurt smak i hela halsen.
Fick stanna ett tag för att hämta luft och försöka få bort spykänslan.

3:e intervallen gick på 3:12 och det kändes lite bättre. Men på 4:e fick jag hålla igen för att inte sprutlackera hela vägen med en Milko pizza. Fick en tid på 3:18. Det var fan på gränsen.
Det kändes som hela magen hade svullit upp och bara skulle explodera vilken sekund som helst. I vanliga fall har jag kunnat rapa och släppa på trycket men det gick inte. Det kändes som det var en stor kokong nere i magen som var helt tillsluten och uppblåst till bristningsgränsen och jag hade den där djävla yoghurtsmaken i mun hela tiden. Jag vet intresseklubben noterar men jag ville bara ge med mig av min tragiska upplevelse.

Dum som jag är så ville jag köra den 5:e intervallen i alla fall men fick stanna och hämta lite luft och försöka lätta på trycket.

Kom tillslut upp på 3:12 och var en hårsmån från att hosta upp hela frukosten. Ja då har jag lärt mig att jag aldrig mer ska käka Milko Fjällyoghurt med hjortronsmak innan ett hårt pass.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Det som inte dödar, härdar var det nån som sa...
Bra jobbat!!

Per Kumlin sa...

Ha ha tack. Ja det sägs ju så men jag ska nog undvika den kuren ändå i framtiden.

Steffoboy sa...

Härlig inlevelse i din redogörelse över vad lyxyoghurt kan ställa till med. Till min fasa inser jag dessutom att du dödat mitt backrekord! Nu får det bli revansch snart! Inte imorrn dock. Har biopsivärk i benen och muskelminnen från två rätt tuffa pass :)

Per Kumlin sa...

Tack tack. Ja backrekordet var rätt lätt att ta igår. Nu var äntligen all snö borta och även dubbdäcken, det gjorde sitt. Kände mig dock inte så stark så under 3min lär nog inte vara några problem med friska ben.
Cykel i helgen blir det väl i alla fall?