lördag 20 mars 2010

Datorproblem och sista skidåkningen för den här sesången

Kom inte upp förrens runt 11 idag så det var skönt med lite sovmorgon. Micke och Stefan var pigga idag så dom drog ut redan vid 9. Jag kände att jag inte riktigt orkade kliva upp så tidigt.

Jag fastnade vid datorn när jag kom upp sen också. Hade problem att koppla upp mig på nätet med den bärbara. Hade läst att Bredbandsbolaget som vi har "bara" delar ut 5 IP adresser per abonnemang.
Tänkte att det ska vara lugnt då vi har TV:n, PS3:an, den stationära och 2 bärbara. Alla var igång men det är ju bara 5 så jag förstod inte vad det var för fel. Jag stängde av modemet och startade om dom bärbara och tog relese och renew på IP adresserna men det fungerade inte.

Vi har någon som kör okrypterat här i huset och där kunde jag koppla upp mig utan problem så det var inget fel på WLAN:et.
Men så fort jag försökte koppla upp mig mot vårat modem så fick jag bara lokal access.
Det var nog första gången jag ringt support för att få hjälp. Har alltid klurat ut felen själv förrut.
Då visade det sig att våran stationära dator hade tagit 2 IP-adresser. Vilket as. Efter omstart av den så fungerade det.

Sen drog jag och Eva till Ågesta för att köra lite skidor. Rättare sagt jag körde skidor Eva promenerade. Det var sista gången för den här sesången som jag körde skidor. Snön hade blivit alldeles för mjuk så stavarna sjönk bara igenom så det var grymt svårt att stacka sig fram. Var skapligt halt också så det gick inte fort.
Nu har skidorna åkt in i förrådet så nu blir det cykling och löpning för resten av slanten.

1 kommentar:

Eva sa...

Snön var alldeles för mjuk för att gå i också. Det var tungt i 6km-spåret. Känns i benen.