lördag 19 maj 2012

Billingeracet avklarat

Ja nu har man kört Billingeracet i Skövde.
Många ifrån CRT var med och alla var peppade.
CRT
Det blev en lite konstig tävling för mig idag. Korta versionen det gick bra, det gick skit, det gick bra, det gick skit, det gick bra och sen gick det skit igen.
Den lite längre versionen.
Jag hängde med skapligt för att vara mig i startbacken. Det gick lite långsammare på platten och när vi kom till den första tekniska utförslöpan så gjorde jag ett ryck och fick lucka. Lyckades köra ikapp framförvarande grupp med bl.a. Robert Österling och Jesper Andersson och stora delar av Kolmården gänget så det kändes som en bra grupp att ligga i.

Vi trumma på och det kändes bra men sen kom den där långa branta grusbacken efter runt 2 mil och där stod jag verkligen parkerad. Allt och alla bara körde om och jag orka inte svara på något.
Jag fick lägga mig i mitt eget långsamma tempo och hoppas på att backen skulle ta slut.

Fick upp farten lite bättre på platten och när det börja gå nedför så kom jag ikapp gruppen med Stefan Hilke och Fredrik Svärm som låg 2: och 3:a tror jag så då kändes det bättre igen. Vi kom till lagningspmrådet efter halva tävlingen och efter det var det ganska mycket skog så jag försökte dra på lite men fick inte någon direkt lucka.

Jag höll mig sedan kvar i gruppen och efter ca 45 kom man till en riktigt rolig jordstig som var nästan 15km lång. Där hoppades jag på att kunna göra något men det blev helt tvärt om.
Min rygg låste sig helt och jag fick inte ner kraften i pedalerna alls så där var det bara att säga adjö till den gruppen.

Det blev i stort sett distansfart därifrån så det kändes lite tungt.
Efter lite över en mil kom Simon Galle och en till ikapp och jag lyckades hänga på och nu fick jag tillbaks krafterna lite igen.

Vi kom ikapp några i den framförvarande gruppen med bl.a. Tommy Evaldsson och nu började det kännas bra igen. Hoppades på att resten av H30 gänget inte skulle vara allt för långt fram.
Vi trumma på och kom ikapp en efter en men sen kom vi till den beryktade målbacken och där var det kört igen för min del.
Stod åter parkerad i den jävla backen och tappade gruppen igen.
Sladda in som nr 5 i H30 klassen och såg sen att det bara var någon minut upp till 2:a platsen så det var lite surt.

För resten av gänget i CRT gick det bra. Lars Bleckur tog hem segern i elitklassen så det var riktigt grymt.
Lars Bleckur
Här är resultaten ifrån Billingeracet.

Inga kommentarer: