söndag 30 augusti 2020

Järfälla XCO

Idag var det dags för den första tävlingen för i år på MTB för mig.
Det var Järfälla XCO som bjöd på en fin bana på hemmaplan. Vädret hade blivit bra idag och det utlovades inget regn så jag cyklade ditt som uppvärmning.

Kollade lite av banan när jag kom fram. 5 varv skulle köras på den utslagsgivande 3,7 km långa banan och 5 gånger skulle vi uppför den här branta och långa backen.

Hade tyvärr lite problem med blodsockret på morgonen. Hade haft lite högt blodsocker under natten och tagit lite extrainsulin vid 07:30. När jag sen skulle äta frukost vid 09:30 så hade det gott ner till normalt.
Då jag skulle tävla så tog jag bara halva dossen av vad jag brukar.

Har ju erfarenhet av det sen förut att blodsockret bara rusar ner trots att jag inte tagit insulin på flera timmar senast här den 16 augusti.

Det började barka åt det hållet nu också så jag åt och drack en massa innan starten. Inte optimalt när det är en sån backig bana och ha en massa mat som svampar runt i kroppen.

Blodsockret stabilisera sig till slut men en halvtimme innan start så kom rekylen och det började stiga igen.
Vågade inte ta något insulin då det var så nära inpå starten så det var bara att gilla läget.

Vi startade samtidigt med H30, H50 och H60.

Försökte köra mitt eget tempo när starten gick då jag vet att jag inte kan mäta mig med de andra uppför nu när jag fortfarande käkar betablockerare för mitt HCM hjärtproblem också.

När jag kom upp på toppen var det bara att försöka gasa på så gott det gick utför för att inte tappa allt för mycket tid.
Kom ikapp ett par styckna men det var ganska svårt att komma om då stigarna var ganska smala.

Det är en riktigt kul bana med många tekniska partier så jag försökte köra på så gott jag kunde utför och på de tekniska bitarna sen var det bara att försöka överleva uppför.

Målet för dagen var att inte bli varvad av någon i min klass och det lyckades jag med. Riktigt skönt. Några av elitåkarna som startade före kom dock om. Wengelin körde om och där gick det riktigt fort.

Kom i mål som 5:e man och det får jag vara riktigt nöjd med med tanke på omständigheterna.
Fullständiga resultat finns här.
Sjukt rolig bana och riktigt krävande.

Sen var det bara att packa ihop och få en fin nervarvning hem sen. 


Kul och få sätta på sig nummerlapp igen. Har ju saknat tävlandet en hel del här.
Har varit ett sjukt konstigt år för mig det här med hjärtproblem och allt men det är riktigt skönt att jag får tävla och ta i fortfarande.

Inga kommentarer: