fredag 12 mars 2021

Diabetesinfo och Alpe du Zwift

Blev en vända till Astrid Lindgrens sjukhus idag igen.
Blev lite info om mat och insulinintag.
Nu har de äntligen kommit fram till att fett även kräver intag av insulin.
Jag har märkt av det i flera år då jag har fått ta mer insulin när jag äter mat med mycket fett i som lax, pizza, mat med feta såser och chips tex men ingen har förstått varför när jag frågat läkarna.

Tyvärr har det forskats för lite på det så det finns ingen bra formel som går att dra till som den vanliga 100, 300 och 500 regeln för kolhydraträkning.

Det som det verkar enats om är att vid >20 gram fett så behövs mer insulin. Dietisten sa att i vanliga fall behövs en 10-20% ökning av insulinet men ju mer fett det är desto mer kan behövas.
Jag vet att när jag har käkat chips så har jag ibland behövt fördubbla insulindosen så det är väldigt individuellt.

Vi fick även träffa kuratorn och gå igenom hur vi kände med Emilias insjuknade och lite skola och försäkringskassan. Det är ju aldrig kul när ens barn blir sjuka men det har ändå gott bra och vi har ju tur i oturen erfarenhet av det sen tidigare då både jag och stackars Oskar också har diabetes.

Blev lite träning på kvällen när jag kom hem också. Han med ett varv uppför Alpe du Zwift. Blev intervaller med 8*3/1 på 105% av FTP. Med den korta vilan så blev det ganska jobbigt på slutet.




Inga kommentarer: