söndag 21 mars 2021

Fiskartorpet Flowtrail

Idag blev det ett teknikdidtanspass för mig själv. Brukar köra med MTB Täby men då jag varit sjuk i veckan så ville jag starta upp lite lugnt.
Tänkte jag skulle få med lite teknikträning i distanspasset så jag cyklade till Fiskartorpet för att träna lite på Flowtrailen.

Tänkte jag skulle öva på dubbelhoppen i början av banan där.
Jag har ju tagit dem förut men de sitter inte riktigt i ryggmärgen än. Jag vill få in tekniken ordentligt så jag känner mig trygg och kan börja köra de större hoppen sen i bikeparksen.
Problemet jag har är att jag inte får till avstampet så jag får tillräckligt med höjd. Det gör att jag får ta mer fart än vad det egentligen behövs för att komma över.
Jag måste få till den där popen i rätt stund så jag får tillräckligt med höjd.

Jag får till det nästan varannan gång jag kör men jag vill ju att det ska sitta varenda gång och att jag inte behöver så mycket fart som jag har nu.
Som tur är de hoppen väldigt förlåtande så det händer inte så mycket om jag inte kommer hela vägen över.

Blev 2 varv på den nya banan också. Det var riktig klisterlera nere i dalarna men uppe på toppen och större delen av banan var det torrt och fint.
Var dock lite tungt i backarna där det var sån där grymt tung lera som nästan har torkat.

Blev ett roligt teknikpass och jag får nog ta mig hitt nästa vecka också och slippa till tekniken på Flowtrailbanan. Vill ju få den och sitta ordentligt tills det är dags för Flottsbro och Järvsö.
Ett av mina mål för i år är att sätta alla dubblar på Barbro banan i Järvsö utan att behöva cykla i 190 och kunna sätta dem i ett åk också. Jag har satt alla individuellt men jag har aldrig lyckats sätta alla perfekt i ett åk.


Inga kommentarer: