söndag 5 mars 2017

Teknikdistans med kallt avslut

Idag blev det upp tidigt då jag skulle få till ett distanspass och järna ville ha sällskap. MTB Täby körde ifrån Skavlöten kl 09:00 och det tar nästan en timme ditt så det blev till att stiga upp kl 07:00.
Det blev jag Erik Vrang och Anders Lindqvist som skulle ut i skogen och gasa på. 
 
Erik är mästare på hitta nya grymma stigar med i stort sett inga tråkiga transportvägar så det bara blir ren mountainbikeåkning.
 
Vi körde bort mot Rydbro och passerade den där grymt långa träspången som jag hittade förut i vinter men nu körde vi nya vägar ditt och det blev helt nya vägar för mig därifrån också.
Vi körde förbi Ullnaskön där Anders klev av då han skulle hem.
 
Vi hade kört i ett ganska hårt tempo hitt men nu började Erik gasa på lite mer och jag hade svårt att hänga med på de brötiga och tungtrampade partierna.
Vi körde upp mot Lövsättra och upp mot Vallentuna på fina stigar. Nu började jag känna mig riktigt seg och den beryktade väggen hade infunnit sig. Nu var det som tur var dags att vända tillbaka mot Skavlöten. 
När vi nästan var framme så fick Erik för sig att testa en ny stig tillbaka.
Den skulle gå över sjön och jag var lite skeptisk då det varit så mycket plusgrader och undrade om isen skulle hålla.

Men Erik körde på men han inte långt ut innan det brast.
Det var lite halvdjupt så nästan hela han försvann ner i vattnet.
Som tur var var det vid kanten så det var bara att kliva upp igen.
 
Såg lite kallt ut men de hade bastu vid Skavlöten så det var ingen större fara. Ett litet uppiggande dopp såhär på vinterkanten kanske inte var riktigt som planerat.

Inga kommentarer: