söndag 2 oktober 2022

Hagströmska CX Pokalen dag 2

Idag var det dags för Hagströmska CX Pokalen dag 2.
Det var samma bana som igår men det hade regnat ordentligt i natt så det var riktigt halt och lerigt när jag och Oskar kom upp för att värma upp.

Det var samma starttider också så Oskar började med att köra.

Han kom iväg bra i starten och var med i täten ett tag men sen krokna han.
Han körde som vanligt bra tekniskt men hade alldeles för lätta växlar och spann mest runt.

Sa åt han att växla till tyngre växel och efter ett tag så började han få till växlingen.
Kul och se att han tycker det är kul och cykla igen. Hoppas han vill fortsätta att köra.


Sen var det dags för mig att starta efter att ha hejat imål Oskar. Vi hade P15-16 framför oss också och de brukar vara riktigt snabba. De startade dock 30 sekunder förre oss så de behövde vi inte fightas med.

Kom iväg bra för att vara mig och hamnade i en bra klunga där vi körde ganska jämt. De var starkare än mig men jag lyckades precis hålla mig kvar då jag kom ikapp i kurvorna.

På slutet av 3:e varvet gjorde jag dock bort mig då jag skulle köra om Fredrik Landers på skråpartier innan man kom ut på gräsplan på slutet av banan.
Jag fick dock gå upp högre än vanligt och där var det inget fäste och jag slog runt istället.
Cykel och glasögon flög iväg och kraschlarmet på Garmin datorn börja tjuta.

Fick plocka ihop allt och då var den klungan borta.

Försökte ta det lite lugnt så jag inte skulle förivra mig och hitta mitt eget tempo då det var en bit upp och även en bit ner där Stefan Johansson jagade närmast.

Höll jämna steg med Fredrik och på sista varvet så krämare jag ut det sista och började närma mig men det var fortfarande en för stor lucka så jag kom inte ikapp.

Kändes mycket bättre idag när jag inte behövt köra runt med en blodtrycksmätare precis innan.
Körde snabbare än igår trots att vinnartiden var runt  1,5 minut långsammare idag.
Kändes som det gick mycket bättre i kurvorna idag också och att jag hade lika bra grepp som igår trots att det var lite lerigare.
Hade släppt ut lite luft ur däcken så det gjorde nog den största skillnaden. Banan är ju inte så stenig så jag vågade mig på lite lägre tryck.

Skönt att det går att köra på ganska bra ändå.
Blodsockret höll sig i check också under racet. Dock så var det riktigt högt innan start. Hade tagit lika mycket insulin som igår och ätit lika mycket så jag vet inte varför det drog iväg så.
Såklart så börja det störta 10 minuter innan start men jag lyckades rädda upp det.

Fullständiga resultat ifrån Hagströmska CX portalen finns här. Riktigt rolig och omväxlande bana och fint arrangemang, kul och köra lite cross igen

Nu är vi påväg hem igen. Får tacka Joakim och Jessica för grymt fint boende och trevligt sällskap. Alltid kul och komma och hälsa på dem. Roligt när barnen leker så bra ihop också.

Inga kommentarer: