torsdag 16 februari 2012

Skidor i Ågesta, 3 varv fick det bli.

Det blev till att åka långfärdsskidor med Qbranch i Ågesta ikväll. De på jobbet kör både tisdagar, torsdagar och på helgerna och det är alltid kull och köra med dem och få lite sällskap.
Det blev 3 varv för mig på 6km spåret.
Tänkte att jag börjar lugnt och försöker få in tekniken på första varvet och gasar på de sista 2 varven.
Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Första varvet när jag körde lugnt gick snabbast och sen när jag skulle börja ta i så gick det långsammare.

Tiderna blev
27:26 167/155
27:28 170/164
27:43 173/165
Inget att hurra över. Jag hade verkligen svårt med tekniken idag. Jag hade skapligt glid och skapligt grepp också men spåren var nästan helt borta, såg ut som någon hade kört skate runt hela varvet.
Jag hade som sagt ganska bra grepp när jag sköt bak skidan men sen när jag skulle fram med den igen så gled den bara åt sidorna då det inte fanns något spår att ligga i.

Det gjorde att jag tappa balansen hela tiden och då åkte såklart armbågarna ut för att återfå balansen och då försvann all kraft i stakningen.

Det var riktigt svårt att ta ut sig ordentligt idag då jag mest halka runt i sidled. Är det någon som har något bra tips hur jag ska kunna hålla balansen och få till glidet efter frånskjutet med skidan när det är taskigt spår.
Känns ju lite jobbigt när jag inte får ner kraften på rätt ställe och mest bara står och sprattlar.

Men det var kul att köra ändå och vädret var bra tills sista varvet då det börja snöa.
Jag han träna lite i morse också då jag körde 4x4 på Monarken så där fick jag ta ut mig så att det räckte i alla fall.

Inga kommentarer: